Home
Over ons
Labradoodle ?
Puppies !
Teefjes
Reuen
Reunie 2013
Reunie 2014
Reunie 2015
Reunie 2016
Contact
Reunie 16 juni 2018
Gastenboek
 1. Onderaan deze pagina geven wij aan welke dekkingen voor de komende periode gepland zijn, met welk ouderpaar en wat wij verwachten welke pups hieruit geboren zullen kunnen worden.

 2. Zodra een teefje gedekt is zullen wij dit aankondigen onderaan deze pagina. Als u eens per maand op deze pagina kijkt zult u geen teefje hoeven te missen. 

 3. Een teefje is ongeveer 9 weken zwanger. Op de site wordt gezet op welke dag en welk tijdstip wij de de mogelijkheid tot aanmelden bekend zullen maken. Dit is na de geboorte van de pups.

 4. Als de pups geboren zijn plaatsen wij een foto van het nestje op de site. U kunt op dat moment uw interesse aan ons kenbaar maken door ons een bericht te sturen. Dit kan dan door een voor dat nestje specifiek opgesteld aanvraagformulier in te vullen, die vanaf het moment van mogelijke aanmelding vanaf onze site is te downloaden (en staat dus ook dan pas vermeldt bij het nestje). Wacht niet tot de volgende dag want dan heb ik de link weer verwijderd en is het niet meer mogelijk om u op te geven.

 5. In uw bericht geeft U aan interesse te hebben voor een pup uit het desbetreffende nest. Uw aanmelding is vrijblijvend! Hiermee koopt u dus nog geen pup, en heeft u ook nog geen recht op een pup. Het is slechts een mededeling dat u graag mee wilt doen aan de selectieprocedure.

 6. Des te zorgvuldiger u het aanvraagformulier invult, des te beter het voor ons mogelijk wordt om te bekijken of dit het juiste nestje voor u is. 

 7. Op basis van de ontvangen formulieren nodigen wij de geslecteerde families uit voor de eerste kennismaking. Wij maken dus een selectie, helaas kunnen we niet aan alle aanvragen voldoen. De selectie is niet per definitie op basis van wie eerst komt, wie eerst maalt.

 8. Het is niet mogelijk om voor die tijd bij ons op bezoek te komen, anders dan op onze jaarlijke reunie op de zaterdag voor vaderdag. Het is niet mogelijk om bij ons te testen vanwege het feit dat er ook andere allergenen aanwezig zijn (paarden, hooi en andere honden).

 9. U ontvangt van ons een email ter bevestiging of u wel of niet in aanmerking komt voor een pupje uit het betreffende nestje. Degene die in aanmerking komt, krijgt een uitnodiging voor het eerste bezoek. Dit is als de pups ca. 3-4 weken oud zijn. 

Toewijzen van een pup:

 1. De kopers geven op het aanvraag-formulier aan dat ze voor het nestje gaan. Wij gaan vooraf geen toezeggingen over geslacht en/of kleur doen.
 2. Er vinden 2 pupbezoeken plaats. De eerste keer voor een kennismaking met ons en de pups, de tweede keer om een voorkeur voor een pup aan te geven.
 3. Als we allebei een goed gevoel aan de eerste kennismaking hebben overgehouden, krijgt u van ons een vrijblijvende optie op een pup. U kunt na de eerste kennismaking een nachtje slapen en thuis weloverwogen de beslissing te nemen of u definitief tot aanschaf over wilt gaan. Een hond mag geen impulsaankoop zijn vinden wij.  
 4. De kopers mogen hun specifieke pup-voorkeur aangeven als de pups ca. 6 weken oud zijn, tijdens het tweede bezoek (er kan door ieder gezin drie voorkeuren aangegeven worden). De keuze voor een fokhond heeft altijd prioriteit. 
 5. Afhankelijk van het karakter van de pup en de vraag vanuit de families zullen wij een definitieve beslissing gaan nemen, waarbij natuurlijk voorop moet staan dat niemand een pup gaat krijgen die hij/zij niet wil. Toewijzing vindt uiteindelijk plaats door ons, op basis van ons advies, waarbij zeker rekening wordt gehouden met de voorkeur van de koper. 
 6. Mochten er pups overlijden na de aanmeldingsprocedure dan beslissen wij welke mensen geen pup gaan krijgen. Deze mensen zullen doorgaan naar een nest van een andere hond of een nestje van dezelfde hond op een later tijdstip.
 7. Mocht het gezin het niet eens zijn met de toewijzing van de pup, dan hebben zij het recht om de pup niet te nemen. Ook wij hebben het recht om geen pup toe te wijzen indien dat ons van toepassing lijkt. In deze beide gevallen dient het gezin zich weer opnieuw aan te melden.  
 8. Heel af en toe komt het voor dat iemand toch allergisch reageert op een australische labradoodle (2% van de mensen die allergisch zijn, kunnen helaas ook niet leven met een australische labradoodle). In dat geval zullen we proberen de pup zo snel mogelijk te herplaatsen. Gebruikelijk lukt ons dat binnen enkele dagen.

Belangrijk om te weten:

Kennismakingsbezoeken zijn alleen mogelijk als de inschrijving voor een bepaald nest geopend is. Bovendien is het mogelijk om op onze jaarlijkse reunie te komen (op de zaterdag voor vaderdag, van 14-17 uur). Daarbuiten ontvangen wij geen bezoek alleen als daar een hele speciale reden voor is.

De planning van een nestje kan altijd veranderen, bv. als een dekking mislukt is, of als wij besluiten een andere reu in te zetten. Aangezien het vaker voorkomt dat een teefje niet precies halfjaarlijks loops wordt zetten wij in de planning nog geen indicatie wanneer er pups verwacht worden, niet eerder dan dat het betreffende teefje gedekt is. Dit betekent dat de volgorde die hieronder staat in prinicipe de volgorde zal zijn waarin we nestjes verwachten, maar sommige kunnen eerder of later geboren worden en sommige nestjes zullen er niet komen. Moeder Natuur maakt onderdeel uit van het geheel, dus zekerheden zijn er nooit.

Mischa's Doodles heeft altijd eerste keus met betrekking tot welke en hoeveel pups uit een nest zij voor haar eigen fok of voor andere fokkers wil aanhouden. Ook behouden wij ons het recht voor om een nest niet via deze aanmeldprocedure te plaatsen.

Als de pups het nest verlaten dan zijn ze nagekeken door de dierenarts, ingeent en 2-wekelijks ontwormd. De pups gaan weg met een koopovereenkomst, en een Europees paspoort, microchip met registratie bij Petbase, afstammingsbewijs (stamboom) en een uitgebreid puppypakket met een speeltje uit het nest. 

Vanzelfsprekend doen wij ons uiterste best om de pupjes zo vroeg en goed mogelijk te socialiseren en beginnen wij met de eerste zindelijkheidstraining.

We werken met een koopovereenkomst. Bij ons worden de pups bewust niet op de leeftijd van 7 weken geholpen, maar moeten zij voordat de leeftijd van 1 jaar is bereikt geneutraliseerd worden. Wij adviseren om een pup op de leeftijd van 6-8 maanden te steriliseren/casteren. Je houdt dan het vriendelijke en speelse karakter van de pup en een teefje heeft dan minder kans op op latere leeftijd Baarmoderhalskanker of borstkanker te ontwikkelen. Nadat het bewijs van neutralisatie is geretourneerd, zullen wij de stamboom opsturen en een vergoeding van 150 euro voor de operatie aan u overmaken. Samen met de koper zullen we dat contractueel vastleggen.   

 

 

 

 

 


Als we een nestje verwachten waarvoor ingeschreven kan worden, komt op deze pagina de datum van inschrijving te staan.

Dit wordt meestal een maand voor de geboorte vermeld. 

Meer foto's en video's van onze pups kunt u zien op onze FB-pagina

ONDERSTAANDE LEZEN ALVORENS IN TE SCHRIJVEN:

Gebruikelijk wordt de lijst geopend doordat ik een aparte contactpagina (zie link hieronder) voor dat nestje aanmaak. Je kunt dan via die speciale pagina aan mij een berichtje sturen waarna ik op dezelfde dag een aanmeldingsformulier terug stuur via de mail. In dat aanmeldingsformulier wordt aan u een aantal vragen gesteld die voor ons belangrijk zijn om een juiste selectie te kunnen maken. U kunt in het formulier een uitgebreide omschrijving geven van uw eigen situatie en wensen. 

Ik wil mij graag inschrijven voor een pup

Als de lijst voor een nestje geopend is, komt hieronder meer informatie over het nestje en de link waar u op kunt klikken om contact met ons op te nemen.

Na aanvraag van het formulier ontvangt u meer informatie over het nestje en de bezoek en ophaaldata.

Gebruikelijk wordt deze link (naar een aparte contactpagina) gesloten als ik meer dan voldoende aanvragen binnen heb om een goede selectie te kunnen maken. Na het sluiten van de termijn, om de contactpagina aan te klikken en de gevraagde informatie te versturen, heeft het geen zin meer om mij op welke manier dan ook een bericht te sturen: ik zal dan geen aanmeldingsformulier meer mailen. 

De inschrijving wordt dus geopend via een speciale link. De link zal gebruikelijk hooguit een uur open staan, aangezien we dan ruim voldoende aanmeldingen binnen hebben om een goede selectie te kunnen maken. Let op: sommige mensen hebben een probleem om de link te kunnen vinden, dit kan te maken hebben met het feit dat ik de pagina meestal rond 12 uur publiceer en u de pagina eerder geopend heeft. Om het nieuwe gepubliceerde te kunnen zien, moet u de pagina refreshen (Fn F5 bij Windows en Cmnd R bij Mac).

Op moment van de laatste update (11 februari) worden er de komende periode geen nestjes geboren waarvoor de link geopend gaat worden. We verwachten zeker tot eind april geen link te gaan plaatsen. 

 

 

 

Te verwachten nestjes 

We verwachten ook in het nieuwe jaar weer pups. Op deze pagina wordt aangekondigd welke nestjes we verwachten, in welke maat en welke kleuren. 

Op moment van de laatste update (11 februari) worden er de komende periode geen nestjes geboren waarvoor de link geopend gaat worden. We verwachten zeker tot eind april geen link te gaan plaatsen. 

 

 

In 2019 verwachten wij wel pups. Dit zullen mini's, kleine mediums en mediums zijn in de kleuren creme, caramel, abrikoos en rood, maar ook zwart en bruin. 

Houdt de website in de gaten voor nieuwe updates. 

Vanwege het feit dat onze website "vol" is, zullen we voorlopig de foto's van de pups op onze Facebook-pagina zetten. Klik op onderstaand symbool om de pagina te vinden:

 

Andere pups bij ons geboren:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kijk voor de gehele aanmeld-procedure hierboven.

   


  

 

Mischa's Doodles